dissabte, 13 de febrer del 2010

Una de papereres

Avui toca una de papereres. Sí, ja sé que un dia van ser les escombres i avui va de papereres. No sóc maniàtica de la neteja però són coses que em criden l'atenció.

Aquí a Lund, n'he vist poques de papereres en contrast amb Barcelona però, d'altra banda, considero que la ciutat es troba considerablement més neta. Perquè? Segurament la resposta més adient és que aquí la gent és més civilitzada i llença la merda a la paperera i no al carrer. És a dir, empren la paperera mentre que allà baix moltíssima gent llença papers i altres elements inútils al carrer. Però el tema té encara més mèrit ja que com ja he dit, aquí hi ha poques paperes, de fet, jo diria que pel camí que empro per anar a la facultat no em sembla haver-ne vist ni una i el terra està net. Una mostra més de que la gent es guarda el paperet fins que arriba a casa o es troba una paperera mentre que allà, si no et topes amb una paperera en menys d'un minut la gran majoria, es fa el despistat i com aquell qui no vol, relaxa els músculs de la mà deixant caure algun regalet. També destacar que tot i que és probable que hi hagi menys gossos per metre quadrat, encara no m'he topat amb excrements canins tot i que eqüestres sí però suposo que no puc demanar a algú que vagi amb una bossa de brossa grossa per recollir la cacota dels cavalls.

Després de fer una breu introducció sobre el comportament humà envers les papereres, ara en faré un sobre la ubicació i disseny d'aquestes en contrast amb les nostres. Aquí, per si no sabeu, és una zona molt ventilada, fa fred. plou i neva amb el que si un posa una neurona en funcionament (jo diria que amb una és suficient), s'imaginarà que aquí les papereres estan tapades superiorment i que els orificis es troben en els laterals. A més, la majoria es troben tapats per una cortina de cadenes perquè no surti la merda cap enfora. En canvi, les nostres es troben ben obertes, amb un forat ben gran perquè la gent no sigui mandrosa, tiri les coses a la brossa i ni amb aquestes s'aconsegueix. A més, degut al nostre clima ens podem permetre papereres d'aquesta mena.

El que no acabo de comprendre és perquè n'hi ha tan poques papereres. Més concentrades al centre i superpoques quan te n'allunyes. Suposo que es deu al fet que aquí la gent es mou principalment amb bicicleta així que arribes ràpidament a la paperera, com que fa un temps "fantàstic", poques ganes tens de treure les mans de les butxaques, i si la gent és cívica i llença la merda a casa, perquè gastar diners de més en papereres no?
No sé, jo no ho acabo de veure. El fet és que funciona tal i com està però a mi em falta alguna que altra paperera de tant en quant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada