dissabte, 3 d’abril del 2010

Landskrona


Landskrona és un poblet situat a la costa sud-oest de Suècia, molt a prop de Lund (uns 20 minuts amb tren, veure el mapa). Va ser fundada l'any 1413 per un senyor que es deia Erik de Pomerania i a finals del segle era una ciutat danesa d'uns 1000 habitants. Entre el 1545 i el 1559, el rei Cristhian III de Dinamarca va ordenar construir una fortificació que és coneguda com a ciutadella. L'any 1658, després d'un període de guerra durant el regnat de Carles XI de Suècia i Frederic III de Dinamarca, es va firmar el tractat de Roskilde en que el territori coster d'Escània passava a formar part de Suècia.
La ciutat va continuar essent un lloc militar sense desenvolupament econòmic fins l'any 1865 en que es va construir la línia de ferrocarril. Aquest fet va impulsar el desenvolupament industrial de la ciutat culminant l'any 1915 quan es va construir les drassanes que van fabricar vaixells fins el 1982.

Doncs bé, aprofitant que avui feia solet i que la previsió meteorològica és que el temps empitjori a partir de demà, he aprofitat per anar a visitar Landskrona. Ja que la majoria de gent està amb la família de visita per Suècia, amb amics que els han vingut a veure, altres que han marxat a casa, uns que prometen una cosa i després l'acaben canviant o bé, simplement no sé què fan però a ningú li venia de gust acompanyar-me, doncs he agafat la motxilla i m'he anat a conèixer Landskrona. El centre neuràlgic i on es troba la ciutadella és petit però té el seu encant. He passejat força per la ciutat i després he anat cap al port on he estat passejant per uns camins vora la mar. Una vista molt bonica, acompanyada d'un solet que no escalfava gaire i una mica de vent però de bones vistes. He dinat els entrepans que m'havia fet i de tornada cap a l'estació he agafat l'autobús ja que queda un poc lluny del centre. A continuació, tren de tornada cap a Lund i bicicleta cap a casa. Crec que ha valgut la pena, he sortit una estoneta de Lund, he vist el mar i he conegut un lloc nou. També haig de dir que des de Landskrona surten uns ferrys cap a l'illa de Ven que és on Tycho Brahe tenia el seu observatori, instrumentació, etc. Espero poder anar-hi algun dia i que algú es digni a acompanyar-me. Sinó doncs motxilla i amunt.

Redhustorget
Passeig marítim
Ciutadella
Més passeig

Aquesta ha sigut la meva sortida d'avui. Ara m'hauria de posar a fer feina però em fa molta mandra. Però suposo que el que s'ha de fer, s'ha de fer.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada