En aquest país mai pots donar una cosa
per suposada, això és obvi, així que jo ja intento no tenir cap pla en ment
perquè mai saps com anirà el dia. Aquí va tot sobre la marxa. Jo pensava que
avui seria un dia avorrit, d’anar passant les hores sota una calor
insuportable, d’anar en aire condicionat en aire condicionat, baixar al
laboratori i anar a la cantina a dinar i sopar. Però no.
El matí ha sigut un matí normal. És a
dir, treballant en els cubicles. Tot anava bé fins que un xinès ha tingut la
grandíssima idea d’obrir la finestra i allò ha sigut com una hecatombe. La
temperatura ha augmentat ràpidament i apa, a suar que no som pocs! En aquestes,
que ha aparegut la Chen i m’ha dut a l’oficina del “big boss”, el cap del
departament i més coses, el Professor Wang, per presentar-me’l ja que la
setmana passada estava a Suïssa per una conferència. Un senyor molt simpàtic i amb
un més que acceptable anglès ja que ha viscut uns catorze anys a Copenhaguen.
L’home de seguida ha dit que aquesta nit anàvem a sopar amb la seva dona, la
Lisa i el Liu Shan al centre de la ciutat. En aquell moment, un cartell d’al·leluia
s’encenia en la meva ment.
He anat a dinar amb el Liu Shan i en
acabat em diu, veritat que tu no fas la migdiada? No, no, si la faig, no saps
el que em costaria dormir-me li responc. Doncs anem a jugar a tennis de taula.
I apa, ja veus, a les dotze del migdia en una sala d’un dels edificis de la
institució, a jugar a tennis de taula. Haig de dir que hi ha forces taules per
tots els edificis per poder jugar-hi. I ja em veieu a mi, allà, davant del que
millor juga a tennis de taula de tot el grup, donant-li a la pala quan dec haver
jugat 10 vegades en la meva vida. Prèviament ja li havia avisat que no es fes
il·lusions del meu nivell de joc. Valoracions del mestre després d’acabar xops:
“relatively good”, “you have potential”. Així que gent, m’entreno una mica i
ja, els domino al tennis taula i faig malabars amb els palillos xinesos i el
menjar! Només em falta que no faci tanta calor, canviar els vàters i ensenyar-lis temes bàsics de neteja i higiene i unes quantes coses més.
I parlant de vàters, aquest matí m’he
rigut una bona estona. La principal causa és l’article de la contra de La
Vanguardia d’avui dimarts (clikeu aquí per llegir-lo). Només us dic que el llegiu perquè té tota la raó i,
a més, prèviament ja us n’havia fet cinc cèntims així que només us puc deixar
una imatge dels lavabos del departament. No són dels pitjors que he visitat,
però deixen molt que desitjar. Els detalls de les parets no es veuen.
Has d'obrir la porta i mentre surts, apretar la cadena, tot un art
La tarda ha anat passant i a un quart i
cinc de sis hem marxat la Lisa, el Liu Shan, dos que encara no sé qui són ja
que no han dit ni una sola paraula en anglès, la dona del Wang i la filla
petita. A l’anada al restaurant, anava al cotxe del Wang amb la dona i la filla
i hem estat parlant de tot un poc. M’han explicat que van viure a Copenhaguen
i que de fet, la seva filla gran que té 23 anys, està estudiant allà i té
passaport danès. De fet, la noia arriba demà. Me la volien presentar però tenim
incompatibilitat d’horaris. Jo crec que hem tocat de tot un poc, Suècia,
Espanya, menjar, família, etc. La veritat que molt agradables. Hem anat fins al
centre de la ciutat, on vaig estar jo dissabte, i de fet, hem sopat a un súper
restaurant que està ubicat a la plaça de Tianyi, on està el Zara. Es veu que és
un o el millor restaurant de la ciutat i, la veritat, estava tot boníssim. Hem
arribat i ell m’ha ensenyat a la planta baixa una sala on tenen la matèria
primera, i de fet, tenien tot de peix i marisc en peixeres i gel. Al paio se li
ha il·luminat la cara perquè ha visitat la Boqueria i sap que nosaltres també
mengem de tot. Mentrestant, els altres han anat seient a taula i la dona, no sé
com ni a on, ha encarregat el plats. Estàvem asseguts en una habitació en una
taula rodona d’aquestes que tenen una circumferència giratòria i han anat
portant plats i platets que hem anant picant tots amb els palillos. Menjar on bou de mar i tallarines amb palillos té el seu art. El bou al final he acabat amb els dits amb el seu permís. He provat
de tot i estava tot boníssim! Les postres han sigut brutals, per rematar. Són
aquestes boles blanques d’arròs enganxifós (traducció literal) farcides d’una
mena de pasta de sèsam. Una bomba. L’única pega que hi tinc és tema beguda.
Aquesta gent veu molt poc líquid. A veure, els nois s’han polit una ampolla de
vi, a mi m’han posat una copa i allò era bastant aigualit, no sé. Els demés,
prenien iogurt líquid, que ja em diràs si és digne d’un sopar... sort que m’han
posat un gotet de te perquè sinó, moro.
Així que ja veieu, aquí no es pot
planificar res ja que cada dia es una aventura. La veritat és que avui m’ho he
passat molt bé o si més no, cada dia em ric de tot el que em passa!
Per cert, el Prof. Wang m’ha dit que
puc venir a fer una estada de mig any; exactament el que estava pensant jo
aquests dies....
D'esquerra a dreta: Lisa, la dona del Prof. Wang, jo, Prof. Wang, la Maggie (filla petita), el Liu Shan, xinès 1 i fa la foto el xinès 2
Els Ningbo dumplings: les boles d'arròs eganxifós farcides de sèsam. Postre local
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada