dijous, 12 de gener del 2012

Només dues vegades?

I senyors i senyores, els suecs i les sueques (estic en un dels països on hi ha més igualtat de gènere, prenem precaucions per si de cas) m'han sorprès una vegada més! 

Ja vaig escriure fa temps, en una entrada sobre les llaminadures o godis en suec, que els dentistes en aquest país devien tenir molta feina degut a la quantitat de dolços que aquesta gent menja. Doncs bé, avui ho haig de corroborar. No sé si el sistema odontològic funciona igual que a Espanya però si és igual, un dentista d'aquí s'ha de forrar. Diners per les dents li han de sortir! I ara us preguntareu per quins set sous se m'ha ocorregut arribar fins a aquest punt. Doncs bé, com sempre, tot té una explicació. I creieu-me que encara estic en estat de xoc.

Just acabàvem de dinar i cadascú es dirigia cap al seu despatx per tornar a seguir  treballant. Jo he anat al meu i he anat a cercar un petit necesser on tinc un raspall de dents i la pasta de dents. Sempre el duc a la motxilla així em puc rentar les dents a la universitat en acabar de dinar. Doncs bé, em dirigeixo al lavabo i al sortir, em trobo a l'Erik i al Martin petant la xerrada. I com que a aquell parell no se'ls hi escapa res, m'han preguntat què duia, els hi he mostrat, i després que si anava al dentista. I jo, correctament els hi he dit que no, que després de dinar toca rentar-se les dents. I aquí ha començat, encara no sé com, la discussió dels hàbits de neteja dental. Bé, sí que ho sé. Se m'han quedat mirant amb una cara un cert estranya i jo els hi he dit, que no us han dit mai que t'has de rentar les dents un mínim de tres vegades al dia? Sempre després d'esmorzar, dinar i sopar? A l'escola no us ho deien? Mira que a mi em feien portar un raspall de dents! I encara tinc en la memòria quan sonava el xiulet i fèiem cua per rentar-nos les dents a la font del pati de l'escola! Quins temps! En aquests moments ells devien estar al·lucinant una mica però la meva consciència encara havia de trontollar.


I com era d'esperar en aquell parell, ràpidament han saltat dient-me que a ells des de tota la vida els hi han dit que les dents es renten un parell de vegades al dia (matí i nit) i que molta gent inclús només se les renta per la nit! En sentir aquestes paraules jo ja no sabia on ficar-me. Sort que ja em coneixen i tot queda quasi en família! Però clar, ara entenc perquè aquesta gent tenen tots càries i històries! A veure, sóc conscient que hi ha molta gent que al treballar fora no té per costum rentar-se les dents després de dinar però crec, o vull creure, que tots sabem que ens hem de rentar les dents tres cops al dia mínim (sempre que es pugui, evidentment si estàs a dalt d'una muntanya, enmig d'una excursió o pel desert és un pèl complicat). I com no, no he pogut evitar la imatge de la meva cosina Alba que és l'especialista en rentar-se les dents. Jo crec que és la persona que més temps es passa raspallant-se les dents que conec, i no és broma!

Així que us podeu imaginar que duc tota la tarda rumiant quins motius poden tenir per ensenyar que les dents només es renten dos cops al dia. I, la veritat, és que no se m'acut cap perquè restriccions d'aigua no en tenen, això us ho puc ben assegurar, pasta de dents als supermercats hi ha i val igual que a tot arreu, a més menjant tantes llaminadures ho haurien de tenir més que present! Sincerament, aquesta gent no deixen de sorprendre'm, algunes vegades en positiu i d'altres, com en aquest cas, en negatiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada