dissabte, 1 de maig del 2010

Valborg i Lund


Ahir, 30 d'Abril, vam celebrar Valborg o Sista April (el darrer dia d'Abril). És un dia festiu en el món universitari suec i en d'altres països nòrdics on bàsicament es celebra l'arribada de la primavera. Antigament, era una festa pagana on es cremaven a les bruixes però actualment, han canviat la crema de bruixes per simples fogueres al vespre. Si voleu més informació, llegiu la wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Walpurgis_Night.

El dia de Valborgs comença aviat pel matí, sobre 8h, en què els joves es dirigeixen a l'Stadpark o parc de la ciutat a esmorzar sills (arengades) amb xarrups. Sí, un esmorzar potent. Els de la meva residència estaven molt motivats i van decidir fer unes samarretes per tal que ens quedessin de record i anéssim tots iguals. Havíem quedat a les 8 del matí davant per marxar tots junts cap al parc però, com no, vam haver d'anar a despertar tots els que s'havien quedat dormits (no sé perquè però tots eren espanyols) i, finalment, vam acabar marxant a quarts de nou. Cap allà tres quarts de nou arribàvem al parc on ens vam trobar ja una gran multitud de suecs amb la paradeta muntada: tovalloles, mantes, neveres, cadires de la platja, alguns inclús amb carpes, altaveus, etc. Realment, digne de veure. Així que nosaltres vam acabar muntant la parada per allà i durant el dia, va arribar més gent, altres van partir, et trobaves amb uns, després amb uns altres, etc. La festa en sí consisteix en passar el dia al parc i anant bevent, ballant i xerrant amb el personal, no té més. Així que vam estar per allà intentant integrant-nos en la cultura sueca. La mala jugada és que cap allà les 9 i fins les 11 va estar plovent. Alguns van partir, d’altres vam aguantar estoicament fet que va provocar que tot i no mullar-me, m’agafés fred i no aconseguís treure-me’l de sobre en tot el dia!

Amb les hores, servidora que no beu, vas observant l’evolució de l’estat etílic del personal, com la gent es va desinhibint i les parides que arriben a dir. Realment ahir va ser un dia graciós. Em va sorprendre la mà de gent que hi havia pel parc recollint llaunes, ampolles i deixalles. Alguns eren voluntaris, d’altres, gent que recull per dur-lo al lloc de reciclatge ja que aquí, al reciclar (òbviament han de ser productes suecs) et tornen diners.

Doncs bé, sobre les 2 de la tarda, se suposa que té lloc la Block party. És una festa que fins al darrer moment no se sap on es celebra, suposo que per motius de seguretat. La gent estava pendent però finalment, es creu que no es va dur a terme perquè ningú no se’n va adonar i tothom seguia al parc. Així doncs, sobre les sis de la tarda, moment en què ja es notava el cansament i el fred, vaig aprofitar per marxar cap a casa amb l’Albert i el Juan ja que arribaven uns amics del darrer. Vam anar a cercar-los a l’estació i els vam acompanyar a casa el Juan on vam estar 10 minuts. Després, l’Albert i jo vam agafar les bicicletes i vam enfilar cap amunt a les nostres respectives residències. En arribar a casa, vaig anar directe sota l’aigua calenta de la dutxa per veure si reaccionava però em va costar moltíssim. Vaig sopar, un ibuprofeno i al llit. Sí, no vaig seguir la festa però havia de recuperar la temperatura corporal i avui, un munt de feina per fer.

Suecs dirigint-se al parc

Stadpark 1
Sueques donant-ho tot ballant malgrat la pluja

L'home altaveus

D'esquerra a dreta: servidora, en David T i la Nichole amb les samarretes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada