diumenge, 8 de juny del 2014

Ben emmerdats

I sense adonar-nos, ja estem al juny. El carnaval ja és aigua passada, els estudiants ja han acabat exàmens, la universitat es va buidant i ja hem passat dues setmanes amb dies festius a cadascuna. La setmana passada, el dijous va ser Kristi Himmelfärsdag, altrament conegut com l’ascensió i aquest divendres, 6 de juny, la diada nacional de Suècia. A efectes pràctics me’ls he passat treballant tots dos, per tant, no he gaudit de festa però és el que hi ha. A vegades toca treballar més del marcat al calendari però ja ens ho cobrarem amb dies de vacances a l’estiu. Per altra banda, treballar en un dia de festa, segons opinió personal, és quan millor es treballa.

Deixant de banda les festivitats sueques i les imminents vacances per la majoria de suecs (no per mi, ja que aquest any seran tardanes en relació a la mitjana sueca), el nostre “país” està molt convuls. Més que convuls, jo diria que està sotmès a una crisi total: crisi política, crisi econòmica, crisi existencial, crisi de tot. A més, o per fi, el rei abdica en el seu fill però crec que també hi ha bastantes coses tèrboles, o no prou clares i que segurament no sortiran a la llum de tot el procés d’abdicació. En definitiva, mentre ens debatem entre monarquia i república, entre independència o no, els polítics es segueixen llençant els plats pel cap, l’economia si fa no fa segueix igual i al futur rei (tot i que encara s’ha d’aprovar la llei orgànica i és el que no entenc, com malgrat no voler abdicar mai en Juanca, no havien redactat una llei orgànica anteriorment) li cau un país immers en una gran merda. Perquè ara que està de moda demanar votar i referèndums, dubto, dubto molt, que es pugui votar per una república. Però en l’hipotètic cas d’una república, qui seria el cap d’estat? Perquè no se m’acut ningú, però ningú, que hipotèticament pogués realitzar l’esmentada tasca.

En fi, que com que la merda sobresurt per totes bandes, i com que per sort a aquí dalt encara no arriba, us deixo amb unes quantes fotografies de les meves sortides amb la bicicleta de carretera per Skåne. Paisatge completament diferent al dels Pirineus de casa, carreteres completament diferents així com el tràfic, els carrils bici i tot plegat.


Anant cap a Kävlinge

Camí a Kävlinge

Carril bici de Lund a Kävlinge

Vikhög

Vikhög

Port de Vikhög, al fons es veu el pont d'Oresund, el que connecta Suècia amb Dinamarca

Port de Vikhög amb el Tourning Torso al fons

Locals a Vikhög

Vikhög

Vaques sueques entre Södra Sandby i Torna Hällestad

Selfie!

Carretera, com es pot veure, molt de tràfic, entre Södra Sandby i Torna Hällestad


I per acabar, la bomba que vam preparar amb les meves amigues, per petar la xerrada i de pas,  recarregar hidrats de carboni. De tant en tant, s'ha de complir amb les tradicions sueques i empassar-se un tros de kaka.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada