diumenge, 21 de març del 2010

On és la primavera?

Avui, diumenge 21 de març, la primavera ha començat oficialment. Oficialment, sí. A la pràctica, podríem dir que els primers símptomes primaverals es comencen a percebre en aquest gèlid país.

Fa una setmana que les temperatures es troben per sobre dels 0ºC fet que em fa plantejar començar a canviar els guants d'esquiar per uns de més prims i treure la jaqueta tèrmica de l'anorac. Per altra banda, es comença a notar un canvi d'humor en la gent local. I el que acabo d'escriure no és conya. Els suecs i sueques comencen a estar més receptius, es comencen a interessar més per qui ets al mostrar interès per la seva cultura i el seu idioma i els trobo una mica més expressius. Però pel que he sentit, això només fa que començar i fer palès la dita castellana de que "La primavera, la sangre altera".

També dir que, segons les meves nocions climatològiques, l'inici de la primavera d'aquí no té res a veure amb el nostre inici primaveral. Allà baix, moltes vegades rebem la primavera i ja comencem a deixar abrics, agafar caçadores, les ulleres de sol i a gaudir més hores a l'aire lliure entre d'altres coses. Però aquí, de moment el que puc dir és que ahir es va passar el dia emboirat, plovent i avui, aquest matí ha fet un intent de sortir el sol però ara el cel resta ennuvolat i fa una ventolera considerable. A continuació mostro una captura de pantalla de la previsió meteorològica de la setmana:

Realment, crec que jo tinc més ganes que arribi la primavera que el que realment tardarà en arribar de ple. D'acord que només són els inicis i de moment puc donar gràcies a que pràcticament ja no hi ha neu i que per sort, poques plaques de gel resten però per altra banda, encara està tot massa adormit, en estat latent. Lluny queda encara de veure els arbres brotar, arbres florits, pol·len cap aquí i cap allà, insectes volar i el món començar a girar. El dia que tot això succeeixi, Suècia explotarà. I si més no, això és el que he sentit. Les feromones estaran pels aires, la gent es transforma, deixen a l'armari la seva disfressa d'hivern i el país es torna boig.

Però bé, encara queden dies per poder ensumar de ple la primavera. De moment, donarem les gràcies per estar a temperatures positives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada