dilluns, 15 d’octubre del 2012

Un punt insignificant


En un racó del món, estava ella. Sola. Sobre una roca. Envoltada de muntanyes, a la vora d’un llac. Realment, no estava sola. Era un punt insignificant enmig la immensitat de la natura però ella s’hi trobava bé.

El vent havia parat. Només alguns núvols s’enganxaven als cims de les muntanyes que l’envoltaven. El sol brillava però no feia calor. S’estava bé. Ella estava bé. Li agradava estar allà. Evadir-se de la vida quotidiana, aïllada de les tecnologies, sense res més que roba d’abric, alguna cosa de menjar i material imprescindible. No necessitava més. Ella era així; senzilla i discreta. Li agradava escoltar el silenci trencat pels animalons, l’aigua baixar pels rius i rierols desgastant còdols,  rocs que queien al pas de cabirols, les esquelles de les vaques, el so de la pluja... la natura. Anar amunt i avall. Pujar als pics més alts per tornar-los a baixar. Gaudir de les vistes, sentir-te que no ets ningú, que la muntanya és qui mana i que per tant, l’has de respectar sense fer-la enfadar.  Córrer, saltar, traspassar un riu, saltar de pedra en pedra, parar a beure aigua d’un broll d’aigua, refrescar-se, parar, seure i escoltar. Escoltar i mirar. I pensar.

Era quan es trobava en companyia de la solitud de les muntanyes quan podia pensar amb claredat. Quan les emocions li brotaven a flor de pell. Com si la/les muntanya/es li indiquessin el camí a seguir, com una mare que tranquil·litza a la seva criatura quan no pot dormir. Li transmetia seguretat, confiança i calma, molta calma i sempre amb respecte. Una relació invisible, palpable però no descrita. I amb aquesta relació, ella era feliç. Perdia el contacte amb el món frenètic actual per viure en l’hàbitat que ella considerava natural. El medi on ella es trobava a gust, on es podia expressar amb claredat. On les coses seguien el seu curs, sense pressa, sense pressió, sense l’acció d’agents externs. Allà, amb les seves muntanyes, ella era feliç. Gaudia tot el que podia i més, i es preguntava si no s’havia equivocat amb el camí que havia triat. I qui no s’ho ha demanat mai?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada