diumenge, 25 de març del 2012

Retrobament d'exiliats

Podria o deuria haver escrit aquestes línies fa una setmana però altres temes em tenien més preocupada i, avui, en un dia plenament esportiu (avui passen i han passat un munt de coses) i gràcies a l'energia solar, m'he decidit a escriure quatre línies, o potser alguna més, sobre dissabte passat al vespre. 

Ben bé fa un mes o més, vam rebre un correu electrònic de la Carol que venia a fer un curs de formació a Copenhaguen i a veure si ens podíem veure els que encara voltem per aquí dalt. La Carol, com jo, també va fer doble titulació entre la nostra facultat, l'ETSEIB i la de Lund, LTH durant el mateix període de temps i ara, està entre plataformes petrolíferes (més o menys). Els quatre o cinc que voltem per aquí, el Juan, el Miguel, el Marcello i el David vam rebre amb molta il·lusió la notícia i ràpidament va quedar fixat que el punt de trobada seria a casa del Marcello i del Juan, a Malmö, mig camí per tots. 

I va arribar el dia, i cap a Malmö falta gent! La veritat és que no veia a la Carol des de Valborgs de l'any passat (finals d'Abril) i malgrat tenir contacte via mail, ja teníem ganes d'una bona abraçada! Així doncs, dissabte a les vuit del vespre estava a casa d'aquell parell, i com és costum, les dues puntuals estàvem allà (la Carol i jo) acompanyades del Juan, el Marcello i la Júlia, la novia del Marcello que està a Copenhaguen. Més tard va aparèixer el Miguel (havia de venir amb mi des de Lund però a darrera hora em va dir que anés tirant que no arribava per agafar el bus), el David, el Francesco (un italià que el terme "personatge" se li queda curt) acompanyat de la seva novia recent, una noia d'Estònia i, més tard, va aparèixer l'Anna que també està treballant a la capital danesa. Ui, i em deixava l'Ali, un suec-iraní que viu amb el Juan i el Marcello i que domina no sé quants idiomes!

 I tota aquesta colla, ens vam asseure al voltant d'una taula i vam devorar unes pizzes mentre ens posàvem al dia. Riures, records, experiències, barreja d'idiomes... i molt bon ambient.

Mirant-m'ho amb perspectiva i des del món dels números:

  • Tots els presents som enginyers superiors: industrials (majoritàriament), un teleco i una enginyera química, excepte la novia del Francesco que és arquitecte superior.
  • El Marcello, el David, la Carol, el Francesco, el Miguel i jo hem fet tots doble titulació en diferents tongades.
  • El Juan, l'Anna i la Júlia han passat per Lund o Suècia a fer el projecte o una estada. L'Ali hi ha estudiat.
  • El Marcello, el David, la Carol, l'Anna i jo venim tots de l'ETSEIB.
  • Tots, tots excepte l'Ali, estem treballant a Suècia o Dinamarca.
  • Tots tenim clar que, malgrat haver-hi dies i dies, actualment estem molt millor aquí que als nostres llocs d'origen.
  • Qui ens havia de dir al principi de la carrera que acabaríem on som ara... i a on anirem a parar!
I de tant bon rollo, no ens vam fer ni una trista fotografia del grup! Sort que el Juan en va fer un parell.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada