diumenge, 26 de juny del 2011

Perquè no saben beure


Com ja va essent habitual en mi, hi ha moltes coses que no entenc. I una d'aquestes, és el tema suecs i alcohol, alcohol el derivat de l'etanol.

La meva conclusió després de gairebé dos anys en aquest país és que no saben beure. O que només saben beure fins emborratxar-se. És cert, no tenen un terme mig. Anar a fer una birra, no és anar a fer una birra, sinó beure birra i birra. El mateix amb el vi o amb qualsevol altre tipus d'alcohol de major graduació. A més, en vistes de qualsevol festa (de qualsevol tipus), el seu principal objectiu és anar ben gat independentment de l'edat (això sí, majors d'edat)! Però el que no acabo d'entendre és perquè tanta falera per beure si l'alcohol aquí és caríssim!

L'alcohol és car perquè només es pot comprar als Systembolaget. Són unes botigues que depenen de l'estat així que la venda d'alcohol està regulada per l'estat i, com podeu suposar, el preu no serà pas regalat. Tots els suecs se saben els horaris del systembolaget i segons quin dia, pots veure fins i tot unes cues considerables per a pagar. Per què? perquè l'alcohol només es pot comprar en aquests llocs. Al supermercat només pots comprar cervesa inferior al 3,5% d'alcohol, és la única cosa. Tot lo demés, al Systembolaget. Per aquest motiu, o com a mínim aquí al sud del país, alguns fan de tant en tant una excursió a Alemanya, carreguen el cotxe i porten alcohol per als pares, als amics, als veïns... espectacular. I de fet, quan agafes l'avió amb aquesta gent, veus com carreguen tot el que poden al duty-free. Jo la veritat no ho acabo d'entendre perquè no és només a l'hivern que beuen (així que no em serveix l'excusa de dir que és per passar el fred) ja que a l'estiu també li foten! I lo més impactant és que es pensen que nosaltres anem bevent vi tot el dia, que cada dia dinem i sopem amb vi, que bevem sangria pels descosits i tot el que vulgueu! I llavors ja em teniu a mi, intentant explicar que les coses no són pas així. Que no tothom beu vi per dinar i per sopar i menys entre setmana, que tenim molts controls d'alcoholèmia a les carreteres i que a excepció del "botellón", no sempre que es beu es beu fins a rebentar! Sincerament, tasca molt difícil, us ho puc ben assegurar. Això de desmuntar tòpics és molt difícil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada