diumenge, 16 de gener del 2011

Tunisia 18 - Spanien 21


Sé que no hi ha excuses que justifiquin la meva absència productiva d'entrades en el bloc així que més val recuperar el temps perdut. Després d'uns magnífics Nadals dels que en breus presentaré algunes línies, la tornada a la freda realitat nòrdica s'ha fet més que notable.

Dissabte 8 de Gener arribava a Lund una altra vegada, amb les piles carregades per tal d'encarar la recta final del projecte fi de carrera. A jutjar per la setmana passada i tal i com es preveuen les coses, m'esperen unes setmanes dures i intensives de feina per tal de tenir-lo tot enllestit. Aquesta setmana ha sigut una setmana dura tenint en compte el gruix de feina, la "morriña" més que evident, tornar a acostumar l'orella al suec i tornar-se a adaptar a l'estil de vida i al comportament civilitzat de la societat sueca. A més, tornar-se a acostumar a l'escassetat de llum tot i que els dies ja comencen a ser més llargs i a començar a fer patinatge artístic sobre gel. Aquesta setmana les temperatures han pujat i no veieu quins bassals i quines plaques de gel tan agradables que ens envolten! Com per ser una iaia i trencar-te el fèmur! A part d'això, retrobaments amb amics que ajuden a pujar la moral.

Després d'una breu filosofada, alguns encara us estareu preguntant de què va el títol de l'entrada. Doncs bé amics meus, per als no assabentats del món de l'esport, dijous passat es va iniciar el mundial d'handbol que es disputa a Suècia i concretament al sud de Suècia. Hi ha quatre grups amb sis països a cada en la primera ronda i disputen partits a diferents ciutats del sud del país: Göteborg, Malmö, Kirstianstad, Linköping, Jönköping i Lund. I, per casualitat, el grup on es troba la selecció espanyola juga entre Kirstianstad i Lund. En assabentar-nos, el Juan i jo vam pensar que seria una bona oportunitat per veure jugar en directe aquest grup de jugadors i més disputant un mundial així que vam decidir que cercaríem entrades en quan estiguessin a la venda sempre i quan les nostres butxaques ho permetessin. Els dies van anar passant, nosaltres vam romandre a la figuera i ens vam quedar sense les entrades econòmiques que es venien per internet. Haig de dir que tot i que Espanya jugava entre Kirstianstad i Lund, a Lund només li tocava un partit i contra Túnez i era avui diumenge a les 17:30.

Tot i això, ahir al vespre vam decidir de perquè no acostar-nos al pavelló i veure quin ambient es respirava i a veure si sonava la flauta. Dit i fet, sabent que el grupet d'estudiants erasmus espanyols hi anaven amb pancartes, samarretes i cares pintades, nosaltres ens hem presentat amb la bandera gallega sota el braç. Em mancava la senyera però perquè no la tinc aquí. I, un cop arribats al pavelló, per cert, un pavelló construït exclusivament per aquest esdeveniment (ho dic perquè en certs diaris esportius es llegeixen unes barbaritats impressionants), hem demanat si es podien comprar entrades i amb l'amabilitat sueca, ens han guiat perfectament. Sense cap impediment, hem pogut comprar l'entrada i apa, cap a les graderies! Situats a un costat de tota la tropa nacional, hem pogut gaudir del partit ofert per Rocas, Iker, Juanín, Garabaya, els Entrerríos, Hombrados, Ugalde, Aguinagalde, etc. Un partit molt igualat en el que la selecció està encara a un nivell per sota del que li pertoca però que per sort ha acabat en victòria ja que aquest era un partit essencial en el grup tenint en compte que només passen els tres primers i tenim a França i Alemanya en el mateix grup. Cal destacar que gran part de la victòria s'ha degut a la gran actuació de JoseJa Hombrados, porter de la selecció, que ha estat guardonat M.V.P. del partit.

En acabar el partit i després de que tots els demés marxessin, hem decidit esperar a veure si podíem arribar a veure els jugadors en sortir del vestuari però ha resultat en va perquè després d'esperar i donar voltes al pavelló per veure on tenien l'autocar, hem vist que els tenien a un lloc inaccessible per a nosaltres! Una llàstima ja que constitueixen un gran grup de persones però què hi farem. Us deixo amb un recull d'imatges del partit. Una gran forma de gaudir d'handbol de primera categoria en directe!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada